Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Zoetstoffen


Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen als sorbitol, aspartaam en sacharine bevatten geen calorieën en zijn vaak verwerkt in light voedingsmiddelen en lightdranken. Een voordeel van deze zoetmiddelen is dat ze goed te gebruiken zijn wanneer u aan het afvallen bent en bovendien niet schadelijk zijn voor het glazuur van de tanden zoals suiker. Kunstmatige zoetstoffen worden toegevoegd aan producten nadat deze zijn goedgekeurd door de Europese commissie voor voedselveiligheid. Goedgekeurde zoetstoffen krijgen een E-nummer welke veiligheid garandeert bij consumptie door consumenten. Ook geeft het aan dat er niet teveel van een zoetstof in een product zit.

Natuurlijke zoetstoffen

Naast de kunstmatige zoetstoffen zijn er ook een aantal natuurlijke zoetstoffen die u kunt gebruiken ter vervanging van suiker. Ondanks het feit dat kunstmatige zoetstoffen niet schadelijk zijn voor de gezondheid vinden sommige mensen het toch fijner gebruik te maken van een natuurlijke zoetstof. In onderstaand overzicht vindt u een aantal van de meest gebruikte natuurlijke zoetstoffen.

Ahornsiroop

Ahornsiroop wordt gemaakt van het sap van esdoorn bomen. Ahornsiroop bevat in vergelijking tot suiker iets minder calorieën en meer mineralen. De smaak van ahornsiroop is afhankelijk van het soort/merk en wisselt van sterk tot zacht. De siroop is licht of donker van kleur.

Honing

Honing wordt gemaakt door bijen die nectar uit bloemen omzetten. Honing bevat in vergelijking tot suiker iets minder calorieën en suikers en bevat bovendien meer mineralen en bevat vitamine C. Ook smaakt honing zoeter dan suiker. U heeft dus minder nodig om iets te zoeten.

Stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof die komt van de Stevia-plant. Stevia is in vergelijking tot suiker 200 keer zoeter en bevat geen calorieën. Een goede natuurlijke suikervervanger dus als u wilt afvallen. Stevia is een periode verboden geweest in Nederland maar inmiddels ook goedgekeurd als zoetstof door de Europese commissie voor voedselveiligheid.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...