Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Cellulitis

Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd is een veelvoorkomend en vervelend probleem bij vrouwen. Zo'n 90% van alle vrouwen krijgt er op een bepaald moment in haar leven mee te maken.

Vrouwen hebben gemiddeld een hoger vetpercentage dan mannen. Vooral op bepaalde plekken zoals de billen en dijen ligt dit percentage hoger. Cellulitis komt daarom ook vaker voor bij vrouwen en voornamelijk op deze plekken.

Cellulitis ontstaat wanneer de bloedcirculatie slechter wordt. Hierdoor worden voedingsstoffen, die normaal gesproken bestemd zijn voor de cellen, niet meer goed vervoerd maar hopen zich op tussen de vetcellen onder de huid. Deze ophopingen zorgen voor een bepaalde spanning. De huid wordt opgezwollen en gespannen en de cellen worden samengeperst. Er ontstaan zo hoopjes cellen onder het huidoppervlak, dit voelt aan als knopen of balletjes onder de huid. De afstand tussen de cellen wordt steeds kleiner waardoor de bloedcirculatie nog slechter wordt. De afvoer van vet wordt nu stilgelegd, dit zorgt voor cellulitis ofwel een sinaasappelhuid.

Cellulitis aanpakken

Het is belangrijk cellulitis vroegtijdig te signaleren en daar iets aan te doen. Als u te lang wacht dan kan het zijn dat het niet meer verholpen kan worden. Er zijn verschillende manieren om van cellulitis af te komen. Ten eerste is het erg belangrijk om voldoende te bewegen, gezond te eten en niet te roken. Ook kan het regelmatig masseren van de probleemgebieden helpen. Hiervoor zijn speciale behandelingen bij de schoonheidsspecialist.

Qua voeding is het belangrijk erop te letten dat u voldoende drinkt en de inname van 'ongezonde vetten' beperkt. Eet wel veel groenten en fruit en drink niet teveel alcohol en koffie. Er bestaan ook vele verschillende soorten crèmes tegen cellulitis. Deze kunnen ook ondersteuning bieden.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...